.

Het is 2010. SchipperBosch en Dara besluiten een poëziebord te plaatsen op het dak van het gebouw dat ligt aan de spoorlijn nabij de Koppelpoort. Een kunstenaar krijgt de opdracht het bord te ontwerpen. Het bord moet een duidelijk baken zijn, geen reclamebord. Aldus de initiatiefnemers. Het bord is een groot succes. Voor vele Amersfoorters is het een teken. Zij zijn weer thuis als ze het bord zien.

Het succes is niet openlijk te zien, maar het blijkt als vijf jaar later een klager zijn bezwaarschrift gehonoreerd ziet. Het bord is zonder vergunning neergezet en moet na de klacht weggehaald worden. Dit leidt tot vele protesten van Amersfoorters. Performance-acties, facebookprotesten, protestbijeenkomsten. Het mocht niet baten. Het poëziebord verdween.

Bülent Yokus liet het er niet bij zitten. Hij ging in gesprek met de gemeente en kwam tot een bevredigende oplossing, waarbij het belangrijkste telt:

Het bord is terug!

Bülent heeft een commissie geformeerd die zich onafhankelijk gaat buigen over de teksten die op het poëziebord gaan komen. Rooftops zijn in voorbereiding. Het gaat een spannende, enerverende tijd worden daar bij het spoor!
In de redactiecommissie hebben zitting: Herma Klein Kranenberg, Sophia Jessurun, Stefanie Veerman, Bülent Yokus en Ron Jagers.

Dara:  oppermachtig, maar ook wijs en meevoelend

wil je meer weten? mail naar
info [ @ ] tekstisoppermachtig.nl