Ga in het gras liggen, spriet in de mond en maak je keuze.

Tekst is oppermachtig wordt bestierd door een vierkoppige redactiecommissie. Die commissie heeft het laatste woord over de tekst. Drie leden van de commissie, Leonie Leeuwenburg, Klaas Prins en Robert van Laar, schrijven de teksten. Zeven daarvan worden op de website voorgelegd aan het publiek. De commissie kijkt uiteraard ook naar de ingezonden bijdragen. Als de commissie er daar een van kiest voor de poll, dan wordt met naam en toenaam opgenomen in de lijst.
 
Het publiek kan stemmen. Het kan zijn voorkeuren kenbaar maken. De publiekskeuze wordt ter kennisname gebracht van de commissie. Daarnaast neemt de commissie kennis van de teksten die het publiek voorstelt via de website www.tekstisoppermachtig.nl.
 
Tekst is oppermachtig kent een vriendenkring. Ben je Vriend van… dan help je mee om Tekst is oppermachtig verder te laten groeien. Bijvoorbeeld door spraakmakende presentaties van de teksten op het dak van Dara. Maar de vriendenkring maakt het in de toekomst ook mogelijk om de teksten – zowel die van de redactie als die van het publiek – in publicaties en ansichtkaarten een bredere verspreiding te geven.